Hastanemizde İlk Defa Diz Protezi Ameliyatı Yapıldı
26 Mart 2022

Hastanemizde İlk Defa Diz Protezi Ameliyatı Yapıldı

Hastanemiz kurulduğundan beri hastanemiz bünyesinde ilk defa yapılan diz protezi ameliyatı ile artık Nusaybinli hastalarımız konforlu, güvenli, il veya ilçe değiştirmeden ve rahat bir şekilde son teknoloji ve tıbbın sağladığı tüm imkânlar kullanılarak sağlıklarına kavuşuyor.

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doktor Mehmet Afşin KARAOĞLAN yaptığı açıklamada;

“Zaman içinde yıpranan diz kıkırdağı eklem ağrısına, yürümede zorluk ve bozulmaya, hareket kaybına ve doğru ve zamanında müdahale edilmediği takdirde yatağa bağımlı bir yaşama bile sebep olabilmektedir. Diz protezi ameliyatı doğru hastada ve özellikle doğru zamanlama ile çok güzel sonuçlanan bir ameliyattır. Yapılması gerektiği zamanda ve yapılması gereken hastaya uygulanan diz protezi ile hastalarımızın ağrısı geçmekte, yürüyüşleri düzelmekte ve gündelik hayata tekrar dönen hastalarda olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Bu ameliyatta kireçlenen ve eskiyen diz kıkırdakları tıraşlanarak yerine implant (platin) yerleştirilmektedir. Ameliyat sonrası ilk gün Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarına hemen başlanmaktadır. Fizyoterapist eşliğinde ilk gün ayağa kaldırılarak dizin üzerine basarak yürütülen hastalar ilk gün 60-90 derece, 2. gün 90-100 derece, 3. gün 100-120 derece olmak üzere CPM cihazıyla ve aktif egzersizlerle dizleri rahatlıkla kıvrılabilmektedir. Hastanın dikişleri alındıktan sonraki alacağı rehabilitasyon hizmeti de hastanemizde verilecektir” dedi.

Hastanemiz Fizik Tedavi Birim Sorumlusu Fizyoterapist Murat TANRIVERDİ, yaptığı açıklamada “ Ameliyat sonrası gereken her türlü Fizik tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarına hemen başladıklarını ve başarı sağladıklarını açıkladı.

Hastanemiz Başhekimi Dr Mehmet Emin AY konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ” Bu ameliyatta önemli olan müdahale için erken davranılması ve kesinlikle geciktirilmemesidir. Bu yüzden Nusaybin halkını ve kıymetli büyüklerimizi kendine uygulanması gereken en doğru tedavinin belirlenmesi için ortopedi bölümüne davet ediyoruz. Hastanemizde ilk defa uygulanan diz protezi ameliyatından dolayı Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Mehmet Afşin KARAOĞLAN’a başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Ayrıca Fizik ve Tedavi alanında emeği geçen başta birim Sorumlusu Fizyoterapist Murat TANRIVERDİ olmak üzere ekip arkadaşlarına, Ameliyathane ve servis personellerine teşekkür ederim” dedi.

Ameliyat Öncesi Görüntüsü
Ameliyat Öncesi.jpg