Doktorumuz Bölgede Bir İlk’e İmza Attı
20 Şubat 2021

Hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tarık BARAN Bölgede Daha Önce Denenmemiş Yeni Teknoloji, Kablosuz Bir Cihazla Başarılı Ameliyatlar Gerçekleştiriyor.

Dr. Mehmet Tarık BARAN .jpg

Dünyanın ilk yeni teknoloji kablosuz Ultrasonic Disseksiyon ve Ligasyon Cihazı bölgede ilk defa Hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tarık BARAN tarafından denendi. Yeni teknoloji ile ekibin uyumlu çalışması sonucu ameliyatlar başarılı ve komplikasyonsuz şekilde gerçekleştirildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tarık BARAN'a başarılarının devamını dileriz.

OP.DR.MEHMET TARIK BARAN CW BİLGİSİ (HAKKINDA)

DİYARBAKIR BİSMİL DOĞUMLUYUM
İlk orta lise ö
ğrenimini Diyarbakırda tamamladım.
2000-2006 yılında
İstanbul tıp fakültesinde tıp eğitimimi  tamamladım
2006-2007 yılında Almanya Berlin Humboldt üniversitesi Charite tıp fakültesinden ek diploma ve plastik cerrahi e
ğitimi aldım.
2007 yılında Rize Kalkandere Sa
ğlık merkezinde zorunlu hizmetimi 112 poliklinik ve acil hekimliği ile birlikte cezaevi hekimliği yaparak tamamladım. Rize Çamlıhemşin de 2 yıl aile hekimliği sonrasında Rize muradiyede 2 yıl aile hekimliği yaptım. Sonrasında yaklaşık 2 yıl Diyarbakır kayapınar Toplum Sağğı Merkezinde idare kısmında ağırlıklı olmak üzere çalıştım.

ALMIŞ OLDUĞUM SERTİFİKALARDAN BAZILARI

2013 yılında işyeri hekimliği sertifikası, 2013  sağlık personeli uyum eğitimi,
2013 toplum sa
ğğı merkezi yeterlilik kimliği, güvenli annelik hizmet kullanıcı eğitim danışmanlığı sertifikası, erken doğum eylemi ve postpartum kanamaya yaklaşım eğitimi, RIFSAD fotoğraf ve fotoğrafçılık sanatı eğitim programı sertifikası, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme programı sertifikası,

2014 yılında Dicle üniversitesinde i
şyeri hekimliği eğitimi ve sertifikası aldım.
2014 yılında Rize Recep Tayyip Erdo
ğan üniversitesine genel cerrahi Araştırma görevlisi olarak çalıştım 2020 de uzmanlığımı aldım.

2009 Avrupa Birli
ği istanbul protokolu eğitim programı, 2009 biota dermal ürünler uygulama eğitimi, STEKON Macaristan Budapeşte hekimler için kendini geliştirme eğitimi sertifikası, 2008 aile hekimliği eğitim programı, uluslararası NAUİ 1. Yıldız scuba diving dalış sertifikası, Laparoskopik rektum cerrahisi sertifikası

KONUŞTUĞU DİLLER: iyi derecede Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Almanca konuşmakta diğer birkaç  dilden az derecede bilmekte.

Aldığı başarılar : atıcılık ve avcılık federasyonu sporcu lisanslı 2 bronz madalya sahibi. Türkiye şampiyonası Türkiye 3. lüğü mevcuttur. Kort tenisi sualtı dalışı, doğa sporları, rafting trekking, dağcılık ile uğraşmakta.

Sci expanded uluslararası dergide meme kanseri üzerine birinci isim yayını mevcuttur.