Hastanemizde Deri Tümörü Ameliyatı Başarı ile Gerçekleştirildi
01 Kasım 2019

_MG_5037.JPG

Hastanemiz KBB uzmanı Op.Dr. Muhammed Gazi YILDIZ Deri Tümörü Ameliyatını Başarı ile Gerçekleştirdi.

İnsanlarda yaşamın değişik dönemlerinde değişen tiplerde olmak üzere çok sayıda selim deri tümörü görülür. Bunlar genel olarak kozmetik bir sorun oluşturabilirler. Nadiren iyi huylu deri tümörleri kanserleşebilir. Bölgemiz coğrafi şartlar göz önüne alındığında uzun süreli güneş maruziyeti deri tümörlerinin oluşmasına, var olan tümörlerin ise büyüme, kanama gibi sorunlara yol açtığı izlenmektedir. Bunun dışında açık tenliler,deride çillenme sorunu olanlar, ciltte fazla sayıda ben (nevüs) sorunu olanlar, herhangi bir sebeple ışın tedavisi(radyoterapi) alanlar, uzun süre kimyasal maddelere maruz kalanlar da riskli gruplar arasında sayılmaktadır.

Ciltteki değişikliklerin teşhisi ve tedavisi açısından uzman hekim tarafından değerlendirme gereklidir. Tespit edilen tümörlerin tedavisi tümörün büyüklüğüne ve yayılma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Tedavi seçenekleri arasında cerrahi, kriyoterapi, radyoterapi, koterizasyon sayılmaktadır. Büyük tümörlerde cerrahi seçenek ön plana çıkmaktadır. Operasyonla çıkarılan kitlelerden dolayı oluşan boşluğun tamiri de kitlenin sağlam sınırlarla çıkarılması kadar önemlidir. Derideki boşluğun tamirnde sağlam deriden yamalama(greft), derinin hasarlı bölgeye çevrilmesi(flep) gibi seçenekler ön plana çıkmaktadır. Polikliniğimize burun ucunda uzun zamandan beri kitle problemi olan ve giderek büyüyen, kanama sorunu olan hastaya lokal anestezi(bölgesel uyuşturma) altında müdahale edildi. Kitle çıkarıldıktan sonra oluşan deri boşluğu burun bölgesindeki deri bölgesi(flep) ile onarım yapıldı. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir sorun oluşmadı. Hasta ameliyat sonrası estetik açıdan kabul edilebilir bir görüntüye kavuşmuştur.

• _MG_5036.JPG
  • _MG_5037.JPG