Mardin'de Hemşireler ve Ebeler Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı
04 Mart 2019

HG.Kapak.JPG

Uluslararası Hemşireler Günü (IND) her yıl uluslararası olarak kutlanan, Florence Nightingale'in Hemşireliğe olan önemli katkılarından dolayı kendisinin doğduğu gün 12 Mayıs tarihinde veya bazı ülkelerce 6-12 Mayıs günlerini içeren hafta boyunca kutlanır. Bu vesile ile Sağlık Sen Sendikamızın katkılarıyla Mardin ve çevre hastanelerinden davet edilen sağlık çalışanları için Mardin Bilen Tesisleri’nde kutlama ve eğlence düzenlenirken, emekli olan bazı personellere plaketler verilerek onurlandırıldı. Mardin Memur Sen Başkanımız Mustafa AYDIN ın da hazır olduğu bu özel günde, Mardin Sağlık Sen başkanımız Mustafa AKBAŞ ın sendika çalışmaları ve devamında gelen başarı ve sendikanın hedeflerini açıklayan metin okumasından sonra mikrofona geçen Mardin Sağlık İl Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ un açıklamaları yer aldı. Sağlık müdürümüz  Uzm. Dr. Saffet YAVUZ açıklamasında hemşirelik görevinin kutsallığına değinerek büyük bir azim ve fedakârlıkla çalışarak sağlığını riske eden sağlık çalışanlarının hemşireler gününü kutladığını açıkladı. Daha sonra da tüm sağlık çalışanları canlı müzik eşliğinde halaylar çekerek hemşireler günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Eğlencenin ardından Hastanemiz başhekimi Dr. Mehmet Emin AY, tüm sağlık çalışanlarının hemşireler gününü kutladığını açıkladı.